DERUTANT. Chiar daca aparent s-au mancat feluri cunoscute de gustari, scriitorii s-au aratat uimiti de fiecare denumire in parte Scriitorii clujeni s-au intrecut, ieri, la un concurs de preparate gastronomice cu denumiri dintre cele mai ciudate. Scriitoarea Ruxandra Cesereanu a servit colegilor tort alchimic picant cu fantasme, in fapt un tort cu ciocolata, smantana si piper, in vreme ce poetul Ion Muresan a invitat participantii sa deguste dintr-o oala de Hulpoi cu pene de argint, adica traditionalele sarmale de Vultureni. In meniu s-au mai aflat Spinare de varcolac, cateva Suplicii delicioase si o farfurie de Delicii lingvistice. In felul acesta au ales membrii clujeni ai Uniunii Scriitorilor sa incheie primul semestru: cu un concurs de gatit fictiuni. Bucatele au fost realizate in gospodaria proprie a fiecarui concurent, iar pana cand juriul s-a pronuntat asupra calitatii preparatelor, masa se si golise. Dupa ce a avut dificultati in departajarea bucatarilor, juriul a oferit linguri de bambus si diplome scriitorilor pe categoriile antrenuri dramatice, garnituri prozastice, fripturi eseistice, critice, istorice, deserturi poeticesti si delicii lingvistice. Bucatarii scriitori au avut la dispozitie cateva minute pentru a-si prezenta productiile, majoritatea optand pentru reclama in versuri, scrisa de fiecare pe mai multe pagini. (M.B.)